Main Page Sitemap

Appeltern korting anwb


appeltern korting anwb

terug tot de Romeinse tijd. Het welvarende kerkdorp trok in de jaren de bekende architect Pierre Cuypers aan voor de bouw van de grote.H.-Ewaldenkerk. Tegenover de toegangspoort ligt het gerestaureerde 16e-eeuwse Ambtshuis, waar recht werd gesproken en de polderdistricten van Maas en Waal zetelden. Geef een oordeel per criterium, sfeer is niet beoordeeld, prijs/kwaliteitverhouding is niet beoordeeld. De Rijkse Sluis heeft geen afwateringsfunctie maar fungeert alleen nog maar als waterinlaat bij droge tijden. Waalbandijk, bij Wamel voert de route over de Waalbandijk. De Gouden Ham trekt s zomers tal van recreanten, van zeilers tot waterskirs. Wilgentenen en eenden waren toen het enige dat deze drassige komgronden opleverden. De luisterrijke renaissancezaal is door de gemeente aangewezen als trouwlocatie. Waar deze omlaag overgaat in de Dorpstraat, gaat links de dijk verder als een grasdijk.

Aan het eind van de Nieuwe Wetering staat net onder de dijk het Stoomgemaal De Tuut uit 1918. Wel zijn ze vanaf de weg herkenbaar aan de hoge bomen die de kooiplas karakteristiek omringen.

appeltern korting anwb

Verderop doet de Griendweg zijn naam eer aan: langs de weg verwijzen nog enkele overgebleven wilgenbossen naar de griendcultuur van weleer. Na grootschalige winning van zand en klei is de uiterwaard langs de Maas tussen Appeltern en Maasbommel omgezet in een watersportparadijs. Nieuwe Schans, bij Nieuwe Schans kwamen ooit drie afwateringskanalen de Leeuwense, Rijkse en Maasbommelse Wetering bij elkaar. Eendenkooien, tussen Nieuwe Schans en Oude Maasdijk liggen vier van de acht eendenkooien die een eeuw geleden in de westelijke Maas en Waal in bedrijf waren. Begin 20e eeuw deden de uit Frankrijk gevluchte Filles de la Sagesse een beroep op neef Eduard Cuypers voor de bouw van een gesticht Huize Boldershof (nu s Heeren Loo). Iedere wetering had zijn eigen sluis en later zijn eigen stoomgemaal. Personeel is niet beoordeeld, faciliteiten is niet beoordeeld, aanbod is niet beoordeeld. Even verderop voert in het dorpje Horssen het Kerkepad langs maar liefst drie kerken. Dit Groene Dijkje is bij de dijkverzwaring aangelegd omdat de oude dijk onvoldoende ruimte bood voor versteviging. Het oorspronkelijke kasteel werd in 1818 afgebroken. Let ook op de bijzondere deels drijvende vakantiewoningen die dicht bij de jachthaven langs de dijk liggen. Selecteer je gezelschap - optioneel, alleen, stel, gezin, groep.


Sitemap